Nieuwsbrief december 2017

 

 Nieuwsbrief

 
Beste ouder(s)/Verzorger(s), Hierbij alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar. De eerste winterse dagen hebben we al gehad met een flink pak sneeuw. We hopen dat we met de kerst ook mogen genieten van sneeuw en ijs. Zoals u weet zijn we in de week tussen kerst en oud en nieuw gesloten. Vanaf dinsdag 2 januari openen we de deuren weer. De tekenactie voor de Cliniclowns heeft een mooi bedrag van € 110,00 opgeleverd. We zijn blij dat we deze bijdrage kunnen schenken aan het goede doel. Ik wil dan ook u bedanken voor de bestelling die is gedaan. Hebt u ook gemerkt dat de app steeds beter werkt. Het is dan ook belangrijk dat u deze installeert. Binnenkort verwachten we dat de app wordt omgezet van een weblink naar een ‘echte’ app. We zullen u hierover tijdig informeren. Op 17 januari willen we op de locaties Somerlustweg en Zuidenveld een winterbuffet houden. Houdt u deze datum vrij van 17.00 uur tot 18.30. Ik wil u vanaf deze plek hele fijne feestdagen toewensen en een fijne jaarwisseling. Hartelijke groet,   Ingrid Bes Manager Kinderopvang Meander
 
 
 

 

 

 BSO kunst en sport

 
De afgelopen weken hebben de kinderen op de BSO Straat Soenda kunst lessen gehad van Eza Wijer. Zij komt na de kerstvakantie op de dinsdagen op BSO Somerlustweg. Zij geeft dan les aan ongeveer 10 kinderen. Als dat project is afgelopen, komt ze op BSO Zuidenveld. Ook wordt er weer volop gesport op de BSO’s! De sportstagiaires van de gemeente hebben weer een leuk programma voor de BSO’s. Zo hebben ze al aan voetbal en Yoga gedaan, maar komt ook bootcamp nog aan bod!
 
 

 

 

Aanvragen van vakantie opvang

 
Voor het aanvragen van vakantieopvang is het belangrijk dat u voor de aangegeven datum aangeeft of u hier gebruik van wil maken. Dit ging tot voor kort door middel van briefjes. Vanaf nu krijgt u een bericht in de app waarin aan u wordt gevraagd welke dagen u opvang wilt afnemen. Onze ervaring nu is dat medewerkers vaak te laat een reactie van u krijgen en soms helemaal geen reactie. Vervolgens gaan de medewerkers u bellen om na te vragen en vaak bevestigt u dan dat u gebruik wil maken van vakantie opvang. Dit is jammer want ik denk, dat we allemaal willen dat ze die tijd besteden aan de kinderen. Ik wil u dan ook vriendelijk verzoeken om voor de komende vakanties tijdig aan te geven wanneer u opvang wilt afnemen, u ontvangt hierover een bericht via de app. Medewerkers zullen in 2018 niet meer gaan bellen. Wanneer u niets hebt aangevraagd loopt u het risico dat u geen opvang hebt in de vakantie.
 
 

 

 

Warme en droge kleding

 
Wij spelen met alle weerstypes buiten. Helaas hebben niet altijd alle kinderen passende kleding mee en kunnen we niet naar buiten. Wilt u uw kind laarzen, winter of regenkleding meegeven? En ook altijd een set droge kleren op de groep neerleggen? Dan kunnen we altijd naar buiten!