Nieuwsbrief maart 2018

 Nieuwsbrief

Beste ouder(s)/Verzorger(s),
Wat heeft iedereen genoten van Pannenkoekendag op vrijdag 16 maart. Dank aan alle ouders, stagiaires kinderen en medewerkers die hebben geholpen met de voorbereidingen, het bakken en natuurlijk ook het gezamenlijk eten van de pannenkoeken. De BSO van locatie Zuidenveld is op pad geweest om pannenkoeken uit te delen in de wijk. Wat een mooi gebaar! In de laatste nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat de ouderapp nu ook te verkrijgen is in de appstore. We zijn benieuwd naar de ervaringen en horen het ook graag als er verbeteringen kunnen plaatsvinden. Zelf zijn we wekelijks in overleg met de aanbieder van de app om te kijken hoe we dit nog gebruiksvriendelijker kunnen maken. In deze nieuwsbrief leest u verder nog over de dag van de Groene Kinderopvang en de schoolreis die we gaan organiseren voor onze peuters.
Hartelijke groet,   Ingrid Bes Manager Kinderopvang Meander
 

Dag van de groene kinderopvang 15 mei 2018

Sinds 2014 organiseert stichting Groen Cement op de derde dinsdag in mei de Dag van de Groene Kinderopvang. Deze dag is er van en voor iedereen met een hart voor natuur en voor kinderen. Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van alle kinderen.     Omdat wij dit van harte ondersteunen geven wij op 15 mei 2018 ook extra aandacht aan natuur en natuurbeleving. Deze dag besteden wij extra aandacht aan groene activiteiten, waar de kinderen nu, maar ook later in het jaar, veel plezier aan beleven.   Wij willen deze dag in het teken van dieren zetten! Naast kippen en konijnen, zullen ook de medewerkers verschillende dieren meenemen, zodat de kinderen kennis met ze kunnen maken!   Mocht deze dag jullie inspireren om ook thuis iets extra’s te gaan doen, dan denken we graag mee.   Meer informatie over de Dag van de Groene Kinderopvang vind je op http://www.dagvandegroenekinderopvang.nl/ of volg ons op Twitter of Facebook.   We wensen jullie een groene, maar vooral ook leuke dag!

Schoolreis peuters

Op 5 juni aanstaande gaan alle peuters op schoolreis naar St. Vitusholt in Winschoten. Alle ouders krijgen hier nog nader bericht over!

Gezonde start

Op dit moment volgen onze medewerkers een training gezonde start.  In deze training leren de medewerkers hoe  kinderen een gezonde start kunnen maken. Dit vraagt om kennis over een gezonde leefstijl, daarom staan we eerst samen stil bij onze eigen gezonde leefstijl. Vanuit daar leggen we de link naar de gezonde leefstijl bij kinderen.  Een aantal maanden geleden hebben de locatie coördinatoren een tweedaagse training gevolgd,  zij zijn hiermee coach Gezonde Kinderopvang en zij mogen  de training delen. De training  wordt erg praktisch gebracht, om zo het bewegend leren te stimuleren. Veel spelvormen kunnen ook met de kinderen worden gedaan. De medewerkers zijn heel enthousiast om met elkaar een leuke  gezonde, actieve en veilige speelplek voor de kinderen aan te bieden.  Verder vragen we nog even aandacht voor de traktaties. Wanneer een kind jarig is willen we dit ook graag op de opvang vieren. Daar mag een traktatie bij. De medewerkers helpen u graag met het vinden van een gezonde traktatie.

Meivakantie

In de vakanties willen wij altijd de kinderen zoveel mogelijk leuke activiteiten bieden en veel  vriendjes om mee te spelen. De laatste tijd horen we van kinderen en van ouders, dat ze het op de locatie Somerlustweg zo leuk vinden! Daarom willen we een pilot draaien van een vakantie BSO. Alle BSO’s samen op de Somerlustweg. Dit willen we in alle weken van de mei/pinkster/hemelvaart vakantie doen. De medewerkers gaan ook gewoon mee, zodat er ook vertrouwde gezichten zijn. We hebben dan 2 bussen, zodat er meer uitstapjes gemaakt kunnen worden, maar er zullen ook meer leeftijdsgenootjes voor uw kind(eren) aanwezig zijn. U kunt de kinderen brengen en halen op de Somerlustweg, als dit een probleem oplevert, neem dan contact op met de groep, dan kijken we samen naar een passende oplossing! Het adres is: Somerlustweg 54a Veendam. Denkt u er wel om de vakantie dagen voor 30 maart door te geven?

Ouderapp

Misschien dat het u in de vorige nieuwsbrief is ontgaan, maar de ouderapp is nu te downloaden in de app/play store! via onderstaande links kunt u de app heel makkelijk op uw smartphone instaleren en hoeft u geen moment meer van uw kind in de opvang te missen! Apple IOS store: https://itunes.apple.com/nl/app/meander-ouderapp/id1331059025?mt=8 Android Google play store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wedaycare.meander Webapp: https://meander.clients.joyndaycare.com/   Voor de app kunt u inloggen met uw huidige inloggegevens
Uitschrijven | Wijzigen | Doorsturen
Copyright © 2018 Kinderopvang Meander , Alle rechten voorbehouden.
Nieuwsbrief voor ouders en kinderen van Kinderopvang Meander
Ons adres:Kinderopvang Meander

Zuidenveld 74

Veendam, Groningen 9642 GT

Netherlands

Add us to your address book