Nieuwsbrief november 2017

Beste ouder(s)/Verzorger(s),

We vinden het fijn om u te kunnen informeren over de zaken waar we druk mee bezig zijn. De kinderen zijn volop aan het knutselen en het maken van lampionnen. Naast de lampion waar ze zelf mee gaan lopen gaan we ook lampionnen maken voor de werkgroep ‘bloeiend verzet’. Zij willen aandacht besteden aan de getroffen mensen in het aardbevingsgebied. Hiervoor zullen bloembollen worden gepoot zodat er in het voorjaar een mooi  bloeiend monument ontstaat. De lampionnen in een vorm van een bloem, worden bij het bollenveld geplaatst. We vinden het fijn dat de kinderen zich willen inzetten voor andere kinderen die wonen in het aardbevingsgebied. De medewerkers zijn daarnaast druk bezig met scholingen met betrekking tot Kinder EHBO en met een scholing voor het methodisch werken. Dit alles in het kader om goed voorbereid te zijn op de veranderingen die in 2018 gaan plaatsvinden in het kader van Innovatie Kwaliteit Kinderopvang.

Hartelijke groet,

Ingrid Bes

Manager Kinderopvang Meander

 

BSO Straat Soenda

Met ingang van 1 januari 2018 begint de Bekkersschool met het continu rooster. Wij als kinderopvang gaan natuurlijk daarin mee. Wij willen ouders 2 mogelijkheden tot naschoolse opvang bieden. Naschoolse Opvang kort: 14:00 uur-16:30 uur. Naschoolse Opvang lang 14:00 uur-18:00 uur. Graag willen wij voor 8 december van u weten voor welke opvang u kiest en op welke dagen. Wij zorgen er dan voor dat u een gewijzigd contract van ons ontvangt. U kunt mailen naar info@kinderopvangmeander.nl Ook voor vragen kunt op dit mail adres terecht. Omdat dit een afsluiting is van de opvang zoals het nu is, willen de medewerkers dit graag met ouders en kinderen afsluiten met een warm winter buffet op 16 november. Meer informatie ontvangt u via de groep.

 

Flexibele opvang

Steeds meer ouders maken gebruik van onze flexibele opvang. Daar zijn we blij mee en we zijn er trots op deze mogelijkheid te kunnen bieden! Bij de flexibele opvang horen wel enkele “spel”regels: * Het rooster dient 2 weken van te voren aan de groep aangeleverd te worden, dan is de opvang gegarandeerd. * Is het rooster later aangeleverd, dan kan de opvang alleen plaatsvinden, als er plek is op de groep. * Net als bij ouders die vaste dagdelen afnemen, vervallen ook bij flexibele opvang de uren bij ziekte, dit geldt ook voor bijzonder verlof dagen. Dit houdt in dat ook de ouders die flexibele opvang afnemen een weekgemiddelde minder hebben in december in verband met de sluiting tussen kerst en oud en nieuw.

 

Tekenactie Clini Clowns

Samen met de oudercommissie is afgesproken dat we dit jaar de Cliniclowns ondersteunen door middel van een tekenactie. Er is door de kinderen in de afgelopen weken erg hun best gedaan om een mooie tekening te maken. Deze tekeningen zijn opgestuurd en voor u zichtbaar in het eigen webwinkeltje van uw kind. Inmiddels heeft u kind een eigen actiefolder mee gekregen hierin kunt u zien op welke producten u kunt bestellen. Het is belangrijk dat u kind zijn naam invult bij de tekening, uw kind krijgt dan in ieder geval een wenskaart met zijn eigen tekening. De webwinkel is geopend tot 13 november. De bestelde artikelen worden rond 22 november bij de locaties afgeleverd. De opbrengst van de verkopen gaan naar de Cliniclowns, we hopen dat we ze een mooi bedrag kunnen schenken.

 

Kerst en oud en nieuw

Ook dit jaar zijn wij tussen kerst en oud en nieuw gesloten. Heeft u toch behoefte aan opvang, dan kunt u dit voor 8 december melden op ons email adres info@kinderopvangmeander.nl. Als er genoeg aanvragen zijn, dan kunnen wij de opvang toezeggen. Dit is tegen extra betaling, als u uw kind aanmeld en later afmeld, blijft de betaling staan.

 

Ruilingen

We merken dat er meer geruild wordt van dagdelen. Ook hier zijn regels aan verbonden. Ruilen kan alleen als er plek is op de groep. Ruilen kan binnen dezelfde week of de daarop volgende week. U kunt ruildagen aanvragen via de app, de medewerkers zullen uw app beantwoorden wanneer zij daar op die dag tijd voor hebben.